torstai 8. maaliskuuta 2012

Äiti hääräilee ja yrittäjä lomailee

Viikko kymppi on Itä-Suomessa perinteisesti koululaisten hiihtolomaviikko. Kaksi vuotta vanhana äitinä olen "ajautunut" lomailemaan koululaisten viikoilla - lokakuun syyslomaviikko, joululoma ja nyt kevään hiihtolomaviikko. Hoitotäti haluaa pitää lomaa silloin, kun hoitolapset lomailevat ja muiden hoitolapsien perheissä on koululaisia, joten mekin lomailemme. Vaihtoehtona olisi tyttäreni viettämässä viikkoa varahoidossa. Ei kiitos, vielä! Olen tilanteesta onnellinen, kerrankin joku sanelee, milloin minun täytyy pitää loma.

Tämän viikon olemme siis tyttäreni kanssa lomailleet ja kerrassaan hienossa kevätsäässä - olemme ulkoilleet ja imeneet aurinkoenergiaa. Ja viettäneet 2-vuostissynttäreitä ja saaneet ihania vieraita. Äiti on  leiponut, siivonnut, laittanut ruokaa, leikkinyt, pyykännyt, käynyt kaupassa. Olemme opetelleet tutitonta elämää, pottakakkailua, pukemista "ite" ja mahdoton määrä uusia sanoja. Ja siinä sivussa on äiti yrittänytkin vähän, päikkäriaikaan ja iltaisin nukkumaanmenon jälkeen.

Ehkei ihan lomailua, jos lomailulla tarkoitetaan lepäämistä. Mutta lomailua, jos tarkoitetaan irtiottoa arjesta ja rutiineista. Ja nauttimista yhteisestä ajasta.

Helppoahan yrittäjän on tässä vaiheessa vielä lomailla. Mutta entäs vuoden päästä? Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti