sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Laiska Kuluttaja rakastaa sokeria

Ennen

Jälkeen

Puhdistusväline: sokeripala
Kohteeseen tarvittava määrä: kaksi palaa
Käyttöohje: kuivahankaus, huuhtelu ja kuivaus 
Käytetty aika: n. 10 min

Kiitämme
+ uskomatonta tehokkuutta
+ hellävaraisuutta
+ hintaa
+ saatavuutta
+ ekologisuutta

Moitimme
- kokoa

Ei suositella pitkäkyntisille. 

Tämä Laiska Kuluttaja on tunnetusti laiska myös siivoamaan omaa huusholliaan. Mutta kun saa käteensä välineen, joka helpottaa työtä ja saa aikaan näkyviä tuloksia, niin jopas löytyy intoa vaikka sunnuntaiaamusiivoukselle. Olen saanut vihjeen sokerin tehokkuudesta jo joitakin vuosia sitten, mutta tämä ihmeaine tuppaa unohtumaan ja sen myötä puhdistus. Jostain se pullahti tänään mieleen. Ja hella kiiltää.

Vinkki sokerin valmistajille
Jos ja toivottavasti kun valkoisen sokerin kulutus sisäisesti nautittuna tulevaisuudessa laskee, niin sokeriyhtiöiden olisi aika siirtyä sinisille merille* ja tuotteistaa sokeripala siivousainehyllylle sopivaksi. Palan kokoa esimerkiksi uunin puhdistusta varten olisi hyvä kasvattaa käteen paremmin sopivaksi. Nykyisen kokoinen sokeripala hyppysissä tulee äitiä ikävä ja paljon. Kattiloiden puhdistusta varten pyöreä sokeripala olisi mainio. Tarkkuutta vaativiin ja ahtaisiin koloihin sopiva sokeripääkynä olisi huippu.

Uutta siivousmaailman sokerivallankumousta odotellessa...

* Sinisistä meristä on olemassa mainio opus "Sinisen meren strategia" (engl. Blue Ocean Strategy) , jonka ovat kirjoittaneet W. Chan Kim ja Renée Mauborgne






4 kommenttia:

  1. Ehdottaisin suuremman sokerimäärän liuottamista vedellä ja kiteyttämällä saadusta liuoksesta suuremman sokeripalan esim. 10 x 15 x 5 cm.
    Helppoa liuota veteen kilo kidesokeria, anna kuivua ja kiteytyä sopivassa astiassa suuremmaksi sokeripalaksi.

    Terv

    ULI

    VastaaPoista
  2. Jep, jep :). Testaan kyllä testikappaleen, jos päätät tehdä sellaisen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista blogissani! :) Onhan näitä reseptejä näköjään kerennyt aika paljon jo kertymään. Mukavaa, että joensuulaisia löytyy muitakin! Kiva blogi sinulla. Itsekin pähkäillyt pienimuotoista yritystoimintaa.

    VastaaPoista
  4. Hei Cebic! Kiitos kommentistasi. Rohkaisen ryhtymään yrittäjäksi, vaikka pienestikin, jos se sinua kiinnostaa. Jos sinulla on mielessä yrittäjyydestä aiheita, joista haluaisit lukea, niin laita vain ehdotuksia. Tartun aiheeseen, jos minulla on siitä asiaa.

    VastaaPoista