keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Laiska Kuluttaja ilahtuu kirjavinkistä

Yksi palvelumarkkinoinnin uusista, paljon viljellyistä käsitteistä on "asiakaskokemus". Aiheesta ovat Katleena Kortesuo ja Janne Löytänä kirjoittaneet myös kirjan, jonka blogista löysin yhdenlaisen määritelmän tuolle sanalle. Ottamatta kantaa sen kummemmin itse määritelmään kerron oman hienon asiakaskokemukseni.


Matkustajana Finnairin lennolla AY3842 Joensuusta Helsinkiin. Jostain kumman syystä virittäydyn lennoilla yleensä vastaanottavaiseen, herkkään ja luovaan tilaan. Parhaat ideamuistiinpanoni olen kirjannut nimenomaan lentokoneessa. Eikä tämäkään lento tehnyt poikkeusta herkkyyden suhteen. Tosin loppuhuipennus tapahtui juuri ennen kuin koneen pyörät koskettivat laskeutumiskiitorataa. 


Lueskelin viimeisintä Blue Wings* -lehteä. Lehden loppuosassa on matkanovelli, jonka on kirjoittanut Timo Parvela. Novellin otsikko on "Luokkaretki" ja se alkaa näin:
Minä olen Ella. Olen toisella luokalla ja kaikki muutkin meidän luokalla ovat toisella luokalla. Meillä on tosi mukava opettaja. Tai oli, sillä viime aikoina hän on ollut vähän epämukava, koska hän ei suostu viemään meitä luokkaretkelle ulkomaille palmun alle. 
"Ei tule kuuloonkaan. Ei, ennen kuin kukko kiekuu kolmesti", opettaja sanoi. Ja sitten kiekui kukko. Kolmesti. 
"Anteeksi häiriö", rehtori kurkisti luokan ovelta. "Minä toin tämän kukon kouluun, koska meillä on kanatalousviikko".
Ja niin joutui opettaja lunastamaan lupauksensa. Tarinan voi kokonaisuudessaan lukea täältä sivu 93*.


Luettuani tarinan loppuun olin myyty ja siitä tunnetilasta sai kiitoksen osaksensa Finnair, Blue Wings -lehti, kaikki Suomen mielikuvitusrikkaat opettajat ja ennen kaikkea novellin ja Ella-sarjan kirjoittaja Timo Parvela. En ollut laiskana kuluttajana ennen kuullutkaan saatikka törmännyt missään kyseiseen kirjailijaan ja hänen kirjasarjaansa. Tämän kokemuksen myötä annan lupauksen asiakkaana: Ella-sarja tulee kuulumaan kirjahyllyymme. PISTE.




* Blue Wings 2/2012 Julkaistu 25.1.2012 sivu 93


2 kommenttia:

  1. Timo Parvela on huippu :) Olen lukenut Ella-sarjaa ihan omaksi ilokseni, ja myöhemmin aion lukea Gretallekin :)

    Työn iloa yksityisyrittäjälle! Ihailemme täällä sinua mieheni kanssa, Corradokin on hyvin vaikuttunut energiastasi ja määrätietoisuudestasi, olisipa sellaisia ominaisuuksia myös useammilla italialaisilla!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukijaksi, Vera! Kiitos toivotuksistasi ja terveiset Corradolle! Toivon, että energia ja määrätietoisuus kantavat. Näinä kahtena ja puolena yrittäjäviikkona olen jo ehtinyt ajatella moneen kertaan, että onneksi tein tämän ratkaisun. Lyhyt aika, tiedän, mutta tunne on voimakas.

    Minun pitää kiittää sinua myös siitä, että olet ollut suuri innoittajani bloggaamiseen ja kirjoittamiseen. Sinun blogisi oli ensimmäinen, jota aloin säännöllisesti seuraamaan. Sinulla on kirjoittajana upeat ajat edessä, vastaihailuni. Onnea!

    Muille lukijoille tiedoksi, Veran blogiin "La Dolce Vita - Elämä on suloista" pääset viereisestä linkistä.

    VastaaPoista