perjantai 10. helmikuuta 2012

Ensimmäinen viikko yrittäjänä - välitilinpäätös



Viides päivä yrittäjänä. Kohtaan ensimmäisen suuren ongelman YKSITYISyrittäjänä. Kenen kanssa jaan päähäni pämähtäneen idean, josta innostun, josta saan valtavan maanisuuspiikin ja joka pitäisi heti juosta kertomaan naapurihuoneen kollegalle? Kun idea pämähti päähäni aamiaismunakasta paistaessani, juoksin, hypin ja huusin innosta - YKSIN kotitoimistossani. Tilanne ratkesi kun soitin viikon vanhalle ex-kollegalle. Häntä nauratti. Ideasta syntyi yritykseni kuvaus.

Viikkooni on mahtunut muutama tapaaminen elinkeinoelämän edustajien kanssa, tapaamisten sopimista ensi viikoksi, sähköpostien kirjoittamista verkostooni kuuluville, mielestäni tärkeille ihmisille, ja sähköpostia mahdollisille uusille verkostokontakteille. Olen ideoinut, kirjoittanut liiketoimintasuunnitelmaa, ideoinut ja tuotteistanut palveluitani. Ja ideoinut. Ja kirjoittanut. Ja lukenut. Niin paljon, että tänään, viidentenä päivänä olen rättipoikkiväsynyt. Enemmän kuin "normaali"työviikon jälkeen. Mikä on aivojeni kapasiteetti? Pystynkö lisäämään aivokapasiteettiani?

Kirjauduin maksuttomaan asiantuntijahaku-palveluun ja ilmoitin itseni hakuun PKT-säätiön alkavaan konsulttiyrittäjän mentorointiohjelmaan. Peukut pystyyn, että onnistaa. Tosin vaatimuksena oli 2-4 vuoden kokemus konsultoinnista.

Käytännön asioista sain hoidettua pankkiasiat ja vakuutukset. Yritykselläni on tilinumero, muovikortti tiliä varten tilattu, ihan Business Card. Tein myös verkkolaskutussopimuksen, joka ratkaisee alun reskontrahallinan. Palvelun kautta saan laskut ja asiakastiedot hoidettua, ja tarvittaessa palvelu jopa tulostaa ja lähettää laskut puolestani. Vain laskutettavat puuttuu. Pankki haluaa yritykseni liiketoimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman. Ei tietenkään mikään ihme, kun olen siirtynyt melko varmasta palkkatyöstä epävarmojen aikojen yrittäjäksi.

Vakuutuspuolella hoidin YEL-asiat kuntoon. Nyt on turvattu eläkkeiden jatkuminen, mahdolliset mammalomaturvat ja muut vastaavat. Otin myös lakisääteiseen yrittäjän tapaturmavakuutuksen, joka vakuutusneuvojan mukaan on kuitenkin vapaaehtoinen. Että täh? Ja eikä siinä vielä kaikki, kaupan päälle sain vuodeksi veloituksetta henkivakuutuksen. Se tosin kannattaa unohtaa saman tien, toivottavasti sitä ei tarvita.

Viikon plussat:
+ vapauden tunne
+ tyttären hoitoaika lyheni viikossa 5 tuntia
+ sain yhden uuden businesstutun ja golfkaverin
+ kolme uutta toteuttamiskelpoista ideaa
+ yksi pitkän tähtäimen tavoite asetettu

Viikon minukset:
- ei uusia asiakkaita / ei laskutusta
- sosiaalinen kanssakäyminen vähentyi radikaalisti: läksiäisten jälkipuinti jäi hyvinkin pintapuoliseksi
- fyysiset heikkoudet: perjantaiväsymys ja niskahartiaseutu huutaa hoosiannaa

Tehtävät ensi viikolle:
  • viikko-ohjelman suunnittelu ja päiväkohtaiset tehtävät
  • liiketoimintasuunnitelma valmiiksi
  • suunnitelma markkinointimateriaalista ja nettisivuista graafikkoa varten
  • tapaamiset ja uusista sopiminen
  • puhelin-ja nettiliittymä kuntoon
  • veroasiat
Ai niin, tiedustelin myös eräältä sanomalehdeltä, jos olisivat kiinnostuneita julkaisemaan blogiani. Ei ollut vielä oikea aika siihen, talon ulkopuolinen kun olen. Jatkan siis Bloggerissa.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikkooni ja edelleen into piukeena. Onneksi.

Nyt viikonlopun viettoon perheen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa Riina! Ihanaa, että julkaisit blogin. Odotan innolla uusia juttuja. Huippua lukea kokemuksistasi ja kuulumisistasi. Oon niin innoissani puolestasi ja harmittaa, kun ei enää kuule mahtavia juttuja työmatkalla :) Kaikkea hyvää rakas ystävä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tuuli, ihanasta kommentista! Olen niin iloinen, että kommentoit ja että juttuni kiinnostavat. Sinulle myös kaikkea hyvää ja onnen hetkiä!

    VastaaPoista